Ziraat Bankası, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerden eline geçen 890’ı tarla, 120’si arsa toplam 1940 gayrimenkulü satıyor. Uygulama ile tarım sektörü bitirilmeye çalışılıyor
Türkiye’de tarım ve hayvancılığı desteklemek için kurulan Ziraat Bankası’nın internet sitesinde, borcunu ödeyemeyen çiftçilerin el konulan tarla ve bağ bahçeleri satılıyor.
Bankanın internet sitesindeki ilanlarda 890’ı tarla bağ ve bahçe, 120’si arsa toplam 1940 gayrimenkul satışta bulunuyor.
Türkiye’nin her yerinden gayrimenkullerin yer aldığı ilan sayfasında 10 bin liralık buğday tarlaları da var, 1 milyon liralık bahçeler de. Satışa çıkarılan tarla, bağ ve bahçelerin çiftçilikle ilgisi olmayanların eline geçmesinin tarımcılığı olumsuz etkilediği belirtiliyor.
Öte taraftan konuya ilişkin konuşan çiftçiler, yüksek faiz miktarları uygulanıp destekleme paketlerinin açılmadığını belirtti. Ellerinden alınan tarlaların ülke ekonomisi için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirtiyor.
HABER MERKEZİ