HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar, CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden randevu talep etti
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden randevu talep ettiği belirtildi. Ziyaretlerin gelecek hafta başlamasının ve ilk görüşmenin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi.
Özgürlükler ve adalet başlıkları
Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre muhalefet partileri arasında “diyalog” ve güncel gelişmelerle ilgili “müzakere” amaçlı ziyaretleri HDP yapma kararı aldı. Ziyaretlerde eş başkanların demokratikleşme, özgürlükler ve adalet konularında partilerinin çözüm önerilerini sunması bekleniyor.
HDP’nin güncel gelişmeleri değerlendirmek, ekonomi ile iç ve dış gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, demokratikleşme, özgürlükler ve adaletle ilgili çözüm önerilerini sunmak için bu randevuları talep ettiği ifade edildi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın beraberinde bir heyetle 1 Şubat 2021 Pazartesi günü Saadet Partisi genel merkezine giderek Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.
AKP, MHP ve İYİ Parti’yle yok
Edinilen bilgiye göre HDP; AK Parti, MHP ve İYİ Parti’den randevu talebinde bulunmadı. Bunun nedeni olarak 3 partinin HDP’ye dönük olumsuz politik tutum ve söylemleri gösterildi.
HABER MERKEZİ